STRUKOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA ROVINJ - SCUOLA DI FORMAZIONE PROFESSIONALE EUGEN KUMIČIĆ ROVIGNO

Lea Ferlin

Lea Ferlin

Dana 23. svibnja 2022. održano je predstavljanje tvrtke TDR, British American Tobacco iz Kanfanara. Predstavljanje je ostvareno uz suradnju s Ninom Stepčić, iz odjela ljudskih resursa. Prezentirane su mogućnosti zapošljavanja naših (uskoro bivših) učenika završnih razreda.

Zahvaljujemo na suradnji te vrlo korisnoj i zanimljivoj prezentaciji!

Ove smo godine imali priliku sudjelovati na prvom Festivalu strukovnih zanimanja u Pazinu, koji se je održao u petak i subotu, 6. i 7. svibnja 2022. godine. Organiziran je od strane Hrvatske obrtničke komore - Obrtničke komore Istarske županije. Ukupno se predstavilo 15 srednjih škola među kojima je i naša Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno. Škole su kroz razne aktivnosti prezentirale svoje strukovne obrazovne programe učenicima osmih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima. 

O tome kako su se naši srednjoškolci uključili zajedno s nastavnicima u provedbu Festivala, kako smo se proveli u Pazinu i kako je sve to izgledalo, možete pogledati u galeriji fotografija.

Ponedjeljak, 02 Svi 2022 12:31

Finger food :-)

Zahvaljujući gospodinu Klaudiu Prekalju i tvrtki Adriatica, imali smo priliku još ljepše i ukusnije pripremiti naš finger food.

Zahvaljujemo se na donacijama! 

Ponedjeljak, 25 Travanj 2022 12:17

Sudjelovanje u kvizu PBZnalci!

Učenici 1.c razreda su dana 24. ožujka 2022. godine sudjelovali u nagradnom kvizu PBZnalci. Kviz je organiziran s ciljem obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca od 21. do 27. ožujka 2022. godine. Učenici su se aktivno uključili i pokazali kako izgleda pravi timski rad.

Danas nam je ptičica šapnula da je u pripremi malo iznenađenje za učenike. Hvala Privrednoj banci Zagreb i čestitke 1.c razredu na sudjelovanju! :)

Četvrtak, 14 Travanj 2022 12:45

Proljetni predah :-)

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Sretan i blagoslovljen Uskrs uz obilje radosti, mira i zdravlja,

žele Vam djelatnici Škole.

 

Proljetni praznici traju od 14. travnja do 22. travnja. Nastava ponovno započinje u ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine.

 

Utorak, 12 Travanj 2022 10:45

Uređivanje školskog dvorišta

Ususret proljeću i toplijem vremenu...☀️ 

Naši su učenici danas proveli vrijeme u školskom dvorištu sadeći cvijeće.

?

Na taj su način uljepšali naše školsko dvorište i boravak u njemu te pozvali veseli duh proljeća! 

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu - Programi cjeloživotnog obrazovanja, više informacija na poveznici: https://www.ssek.hr/index.php/za-ucenike-i-roditelje/profesionalno-informiranje

 

Dragi roditelji!

Nastavljaju se Alfa edukacije u koje se mogu uključiti i roditelji. Jedna od takvih u nizu je i edukacija Sonje Jarebice, soc. ped., na temu "Pozitivan razvoj i prevencija rizičnih ponašanja". Edukacija će se održati online u ponedjeljak, 11. travnja 2022. godine, od 19.00 do 20.00 sati.

Rizična ponašanja (poput nasilničkih ponašanja, konzumacije alkohola, klađenja, ovisnosti o interne, itd.) u mlađoj dobi mogu imati negativan utjecaj na zdravlje i uspješnost u kasnijem životu, a manifestiraju se na različite načine i na različitim mjestima - uključujući školu.

Zainteresirani roditelji se mogu prijaviti na sljedećoj poveznici: https://alfaportal.hr/index.php/edukacije-uzivo/4277-webinar-pozitivan-razvoj-i-prevencija-rizicnih-ponasanja

 

Utorak, 05 Travanj 2022 12:12

"Your Europe, Your Say" konferencija

Ove je godine naša Škola predstavljala Hrvatsku na "Your Europe, Your Say" konferenciji. Ovogodišnja tema bile su lažne vijesti i dezinformacija. Nažalost nije bilo moguće otputovati u Bruxellesu, već se događaj odvijao online, kao i prošle godine. Na događaju sudjelovale su sve zemlje članice EU i zemlje kandidatkinje za članstvo.
Naši učenici Damian Bratović (2.c), Matea Pavletić (3.c) i Gabriel Smoljan (4.c) su zajedno s učenicima cijele Europe surađivali, razmjenjivali ideje i sudjelovali u radionicama na kojima je iz rada svih učenika i učenica proizašao sažetak preporuka i prijedloga kako djelovati protiv dezinformacija, koji su oni sami na završnoj sjednici predstavili Veri Jourovi, potpredsjednici Europske komisije. Te preporuke prosljeđivat će se i drugim institucijama EU-a i organizacijama mladih.
S učenicima je događaj pratila i nastavnica Kristina Levak.
Ponosni smo na naš tim, koji je izvrsno predstavio, ne samo Školu, već cijelu Hrvatsku!

Ove smo se godine uključili u obilježavanje Svjetskog dana činjenja dobrih djela, koji se je obilježio 3. travnja 2022. godine. Uz suradnju s Rovinj FM-om, učenice 3. d razreda, smjer slastičar, uz nastavnicu Silviu Cah, su ukusnim kolačima razveselile korisnike Doma za starije i nemoćne Domenico Pergolis. Bravo svima!

© 2020 SSEK. All Rights Reserved. Designed By LCSTUDIO

Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. COOKIES) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti, analize korištenja naše web stranice, radi pružanja prilagođenog sadržaja i oglasa, te kako bi Vam pružili sadržaj trećih strana s kojima imamo odnos. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na korištenje kolačića. Sve o korištenju i reguliranju kolačića možete pronaći na poveznici.