STRUKOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA ROVINJ - SCUOLA DI FORMAZIONE PROFESSIONALE EUGEN KUMIČIĆ ROVIGNO

Četvrtak, 03 Rujan 2020 13:09

Početak nastave - važne informacije

Napisao/la

Dragi učenici i roditelji/skrbnici,

početak je školske godine 2020./2021. Zbog vremena u kojem se svi nalazimo, ova će godina započeti u specifičnim okolnostima. Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj-Rovigno priprema sve uvjete unutar ustanove kako bi preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo bile zadovoljene i kako bi se unutar Škole naši učenici i djelatnici osjećali sigurno.

Naša će škola raditi po modelu propisanom od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno Modelu – A u jednoj smjeni.

Prvi dan nastave započinje u ponedjeljak, 07. rujna 2020. Učenici i djelatnici imaju obvezu nositi zaštitne maske za lice pri ulasku i tijekom boravka u Školi, kako je preporučeno od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

Zaštitne maske za lice (za učenike) bit će osigurane od strane Istarske županije (osnivač Škole) tijekom idućeg tjedna. Do tada učenici koriste svoje zaštitne maske.

Prvi dan organiziran je na način da učenici dolaze u školu prema sljedećem rasporedu sati i ulaze u školu prema unaprijed određenom ulazu, te s razrednicima odlaze u učionice/kabinete:

GLAVNI ULAZ

08:00 - 1. B – (automehat., elektrom., vodoinst.) učionica 33 (1. kat)

08:00 - 1. D - (konobar, kuhar, slastičar) kabinet ugostiteljskog posluživanja/restoran

08:00 - 1. C – (turističko-hotelijerski komercijalist) učionica 38 (2. kat)

SPOREDNI ULAZ (ULAZ KOD SLASTIČARNICE)

08:15 - 2. B - učionica 35 (međukat 1/2)

08:15 - 2. D - učionica 34 (međukat 1/2)

08:15 - 2. C - učionica 39 (2. kat)

GLAVNI ULAZ

08:25 - 3. B - učionica 30 (1. kat)

08:25 - 3. D - učionica 37 (2. kat))

08:25 - 3. C - učionica 32 (1. kat)

SPOREDNI ULAZ (ULAZ KOD SLASTIČARNICE)

08:35 - 4. C - učionica 40 (2. kat)

Prva dva nastavna sata (0. i 1.) svi učenici imaju sat razrednog odjela (SRO), nakon čega od 2. nastavnog sata nadalje nastava ide prema rasporedu pojedinog razrednog odjela.

Raspored sati možete preuzeti na sljedećem linku: raspored_sati

PREPORUKE

 • Obavezno nošenje maske za lice prilikom ulaska i boravka u Školi
 • U Školu je dozvoljen ulaz neovlaštenim osobama uz prethodnu evidenciju na ulazu i provjeru tjelesne temperature (roditelji, braća/sestre učenika, treće osobe)
 • U školu se ulazi na:

glavni ulaz (učenici prvih i trećih razreda)

sporedni ulaz (učenici drugih i četvrtog razreda)

 • Vrijeme početka nastave i velikog odmora:

Prvi i treći razredi:

Početak i završetak nastave:

Veliki odmor:

7:55 – 14:20

10:05 – 10:40

Drugi i četvrti razredi:

Početak i završetak nastave:

Veliki odmor:

8:00 – 14:25

10:55 – 11:30

 • Ulazi (glavni i sporedni) jasno označeni i vidljivi za učenike
 • Ulazna vrata otvaraju se na poziv zvonom
 • Nastava će biti organizirana u dvosatima i trosatima (kako bi se smanjila velika fluktuacija nastavnika unutar razreda)
 • Svaki razredni odjel nastavu prati u jednoj učionici
 • Jednosmjerno kretanje unutar škole: izbjegavanje zadržavanja na hodnicima
 • Korištenje sportske dvorane i svlačionica: preporučuje se učenicima doći u sportskoj opremi u školu na dan kada imaju TZK
 • Korištenje sanitarnih prostorija: maksimalan broj učenika bit će označen na vratima kao i mjesto na kojem će učenici čekati u redu poštujući pravila socijalnog distanciranja
 • Prilikom ulaska u učionicu, obveza je učenika dezinficirati ruke i što češće ih prati
 • Pravila ponašanja unutar učionice: osigurati potreban razmak između učenika, obvezno je nošenje maski za lice. Učenicima se ne preporuča dijeljenje osobnih stvari i pribora, te poželjno je što manje dodirivanje zajedničkih površina
 • Učenici sjede jedni iza drugih i jedni do drugih, no nikako ne nasuprot – poštujući pravila socijalnog distanciranja
 • Učenicima se preporuča nositi svoju hranu i piće od kuće; ne dijeliti osobne stvari s drugim učenicima; izbjegavati dodirivanje zajedničkih površina u učionici; obvezno nošenje maski (ukoliko postoje respiratorni problemi kod učenika – masku može nakratko skloniti); obvezan ulazak i izlazak u /iz škole na glavni/sporedni ulaz; što češće prati ruke, obvezno dezinficiranje pri ulasku u učionicu; ne zadržavati se u hodnicima (jedan smjer kretanja unutar škole); učenici su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu svaki dan prije dolaska u Školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju doći na nastavu, već se javljaju razrednicima i izabranom liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Kod sumnje na povišenu tjelesnu temperaturu te kod pojave akutnih simptoma zarazne bolesti (npr. kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, proljev, povraćanje) neophodno je učeniku u školi izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako učenici razviju simptome COVID-19 tijekom boravka u ustanovi, predmetni nastavnik odmah obavještava razrednika koji poziva roditelja/staratelja, te u najkraćem roku moraju doći po dijete u Školu.

Svim učenicima i djelatnicima želim sretan početak nove školske godine!

Ravnatelj

Emil Nimčević, prof.

© 2020 SSEK. All Rights Reserved. Designed By LCSTUDIO

Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. COOKIES) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti, analize korištenja naše web stranice, radi pružanja prilagođenog sadržaja i oglasa, te kako bi Vam pružili sadržaj trećih strana s kojima imamo odnos. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na korištenje kolačića. Sve o korištenju i reguliranju kolačića možete pronaći na poveznici.