STRUKOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA ROVINJ - SCUOLA DI FORMAZIONE PROFESSIONALE EUGEN KUMIČIĆ ROVIGNO

Profesionalno informiranje

Dan otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta u Rijeci

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci predstavit će svoje programe, smjerove na hrvatskom i engleskom jeziku, programe mobilnosti, karijerne mogućnosti i stručne prakse učenicima završnih razreda srednjih škola na „Danima otvorenih vrata EFRI“,  koji će se održati u četvrtak, 28. travnja 2022. godine s početkom u 12 sati. 

Pripremljen je interaktivan program upoznavanja Fakulteta te druženje s profesorima, asistentima i studentima kako bi učenici dobili što bolji uvid studiranja na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Uz to učenici će slušati kratke priče bivših studenata te će sudjelovati u grupnome kvizu znanja nakon kojeg će pobjednici dobiti prigodne nagrade.

Svim srednjoškolcima bit će ponuđen orijentacijski kviz koji će im pomoći oko odabira smjera – na studijskim programima ekonomija i poslovna ekonomija.

Na kraju je predviđeno zajedničko druženje uz pizzu ispred Fakulteta.

PROGRAM:

11.45 - 12.00

– prijava i registracija sudionika

12.00 – 12.20

– ulazak i razgledavanje Fakulteta, informatičkih kabineta, predavaonica

12.20 – 12.40

– EFRI Alumni – kratka predavanja bivših studenata

12.40 – 12.55

– zabavni kviz za srednjoškolce

13.00 – 14.00

– druženje ispred fakulteta s profesorima, EFRI Buddyjima, EFRI Alumnijima

– rješavanje orijentacijskog kviza

– umrežavanje i druženje uz pizzu

Požurite s prijavama jer broj mjesta u učionicama je ograničen. Svoju prijavu pošaljite OVDJE.

Za više informacija pogledajte OVDJE.

 


Dragi učenici završnih razreda!

Završetkom srednje škole, dio vas nastavit će obrazovanje na nekom od programa visokih učilišta ili drugih obrazovnih institucija. No, dio vas uključit će se u svijet rada. Mnogi od vas vjerojatno razmišljaju što dalje? Što će me na tržištu rada čekati? Hoću li se snaći? Na koje ću izazove naići? Što će poslodavac tražiti od mene? Kako izgleda razgovor za posao? Što da napišem u motivacijskom pismu i što da navedem u životopisu?

Morate biti svjesni svojih jakih strana i razvjiati se u skladu s njima.

Nadamo se da će vam ove neke smjernice pomoći u razvijanju svoje karijere:

  • 1. korak - samoprocjena (pogledaj OVDJE)
  • 2. korak - pisanje životopisa (pogledaj OVDJE)
  • 3. korak - pisanje motivacijskog pisma (pogledaj OVDJE)
  • 4. korak - razgovor za posao (pogledaj OVDJE)

 


Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu - Programi cjeloživotnog obrazovanja

Dragi učenici i roditelji učenika završnih razreda!

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija) za učenike i roditelje organizira online prezentaciju Fakulteta, koja će se održati u dva termina:

  • I termin 27. travnja 2022 u 10,00 sati
  • II termin 27. travnja 2022 u 16,00 sati

putem putem Microsoft Teams aplikacije, na sljedećoj POVEZNICI.

Programi:

Specijalist odjela hrane i pića - traje jednu akademsku godinu, tj. dva semestra u ukupnom fondu od 400 sati a provodi se u dva modula na čijem završetku polaznici programa cjeloživotnog obrazovanja stječu naziv Specijalista odjela hrane i pića s pravom upisa u e-radnu knjižicu s obzirom da je program ima dopusnicu za izvođenje od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Pored toga, po uspješnom završetku programa polaznici stječu i potvrda s 30 ECTS jer je program sukladan bolonjskim principima i akreditiran od strane Sveučilišta u Rijeci.

Sommelier - u enogastronomiji temelji se na najnovijim spoznajama iz svijeta vina i gastronomije. Nastavni plan i program osmišljen je i prilagođen praktičnom osposobljavanju polaznika i stjecanju potrebnih vještina i tehnika za lakše uključivanje u suvremeno poslovanje. Program traje jedan semestar na bazi 240 sati, 22 ECTS te ostvaruje upis u e-radnu knjižicu. Osnovni razlog za pokretanje programa je stjecanje teorijskih i praktičnih znanja te vještina o vinu, enogastronomiji Hrvatske i svijeta koja su izravno primjenjiva u praksi i nužna u svakodnevnom poslovanju.

Barmen - proizlazi iz velikog interesa i potreba suvremenog ugostiteljstva za osposobljavanje kroz praktična znanja, vještine i kompetencije barmena u koktel baru. Svrha programa je obrazovanje stručnjaka u području radnih procesa koktel barova, poznavanja i pripremanja kvalitetnih barskih mješavina u trajanju od 160 sati. Program se upisuje u e - radnu knjižicu i ostvaruje 16 ECTS boda prema bolonjskim principima. Za pravilno razumijevanje rada u koktel baru program neophodno uključuje niz osnova o vrstama barova, njihovim ponudama, načinu pripremanja barskih mješavina, tehnike i vještine rada za barskim pultom, komunikacijske procese i bonton, higijenu, zaštitu na radu te strani jezik sa stručnim nazivljem.

Barista - u trajanju od 180 sati ogleda se u potrebi ugostiteljskog sektora za sve većim brojem djelatnika sa specijaliziranim znanjima u području pripreme i posluživanja kave te ostalih napitaka, praćenju trendova u barskom poslovanju. Program se upisuje u e - radnu knjižicu i ostvaruje 18 ECTS boda prema bolonjskim principima. Glavni razlog za pokretanje programa proizlazi iz sve većih zahtjeva i širih zadataka koji se postavljaju pred bariste u sektoru ugostiteljstva kada je u pitanju priprema toplih napitaka u caffe baru. Činjenica da je caffe bar najprisutniji oblik ugostiteljske jedinice te da slijedom nastale zdravstvene krize trpi najveću promjenu potrošačkih navika. Baristi kroz novostečena praktična znanja, vještine i kompetencije trebaju transferirati zastarjeli oblik poslovanja u smjeru novih trendova te prilagoditi konceptualno i personalizirano ponudu caffe bara.

Polaznicima su u samim prostorijama opatijskog Fakulteta i njegovog odlično opremljenog Zavoda za ugostiteljstvu osigurani uvjeti za praktičan rad koji uključuju izravan rad s visoko vrijednim namirnicama biljnog i životinjskog porijekla, različitim vrstama vina hrvatskih regija, Europe i ostatka svijeta, vinskih destilata, piva, kave i ostalih pića, te pripremu hrane na uređajima iz novije generacije tehnologije.

Prijave za ponuđene programe cjeloživotnog obrazovanja započinju 1. travnja 2022. te traju do 30. rujna 2022. Nakon navedenih termina objaviti će se termin upisa, a detaljnije informacije možete pratiti na mrežnim stranicama: https://www.fthm.uniri.hr/studiji/cjelozivotno-obrazovanje

Voditelj programa je prof.dr.sc. Slobodan Ivanović v.r., redoviti profesor u trajnom zvanju (kontakt: 098 327 515).

Za učenike i roditelje

Posljednje novosti

Ožu 26, 2024

Festival strukovnih zanimanja 2024.

Naši vrijedni učenici i djelatnici sudjelovali su na 3. Festivalu strukovnih zanimanja…
Ožu 21, 2024

Svjetski dan osoba s Down sindromom

Naša škola je danas, 21. ožujka 2024., u suradnji s Down sindrom centrom Pula obilježila…
Međužupanijsko natjecanje WorldSkills - Poslovanje recepcije hotela i Turistička destinacija
Ožu 21, 2024

Međužupanijsko natjecanje WorldSkills - Poslovanje recepcije hotela i Turistička destinacija

Naši učenici i dalje postižu odlične rezultate, ovog puta na Međužupanijskom natjecanju…
Županijsko natjecanje srednjih škola u rukometu 2024.
Ožu 21, 2024

Županijsko natjecanje srednjih škola u rukometu 2024.

Naši učenici sudjelovali su na Županijskom natjecanju srednjih škola u rukometu 2024. u…
© 2020 SSEK. All Rights Reserved. Designed By LCSTUDIO

Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. COOKIES) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti, analize korištenja naše web stranice, radi pružanja prilagođenog sadržaja i oglasa, te kako bi Vam pružili sadržaj trećih strana s kojima imamo odnos. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na korištenje kolačića. Sve o korištenju i reguliranju kolačića možete pronaći na poveznici.