STRUKOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA ROVINJ - SCUOLA DI FORMAZIONE PROFESSIONALE EUGEN KUMIČIĆ ROVIGNO

Ponedjeljak, 10 Siječanj 2022 21:24

Svjetski dan smijeha - 10. siječnja

Napisao/la

Danas, 10. siječnja, obilježavamo Svjetski dan smijeha!

U obilježavanje su se uključili i vrijedni učenici Volonterskog kluba naše Škole, koji su se tijekom prosinca stavili u ulogu novinara i proveli intervjue s učenicima i djelatnicima Škole.

Jeste li znali da smijeh smanjuje krvni pritisak, stres i jača mišiće? Da se od davnina koristi u medicini i da su kirurzi još u 13. stoljeću koristili humor kako bi pacijentima odvratili pažnju od boli tijekom zahvata?

Znate li da postoji gelotologija - znanost koja proučava smijeh?

Smijeh je univerzalno sredstvo komunikacije koje s lakoćom prevladava nacionalne, rasne, vjerske, jezične i kulturne razlike među ljudima svih kontinenata i zemalja.

Statistika pokazuje da se djeca nasmiju i do 300 puta dnevno, dok odrasli to čine svega 17 puta.

Zapamtite! Lakše je nasmijati se nego namrštiti se.

I zato, unatoč maskama, smijmo se što češće. I to ne samo na Svjetski dan smijeha. Trudimo se (o)smijehom obilježiti baš svaki dan u godini!

Čestitke učenicima volonterima koji su se, uz suradnju sa Stručnom službom Škole, uključili u snimanje videa, dok je učenica Violeta Miljević uredila snimke i kreirala video! Hvala i djelatnicima Škole koji su se uključili.

Video možete pogledati klikom na sljedeću poveznicu: https://app.animaker.com/video/CD0RVSYDPG0MUASQ

© 2020 SSEK. All Rights Reserved. Designed By LCSTUDIO

Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. COOKIES) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti, analize korištenja naše web stranice, radi pružanja prilagođenog sadržaja i oglasa, te kako bi Vam pružili sadržaj trećih strana s kojima imamo odnos. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na korištenje kolačića. Sve o korištenju i reguliranju kolačića možete pronaći na poveznici.