STRUKOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA ROVINJ - SCUOLA DI FORMAZIONE PROFESSIONALE EUGEN KUMIČIĆ ROVIGNO

Petak, 29 Rujan 2023 13:27

Svjetski dan turizma

Napisao/la

Svjetski dan turizma održava se 27. rujna svake godine od 1980. Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma maturanti 4.c i 3.d razreda, zajedno s profesoricama Cinziom Banko i Slađanom Jančić u sklopu programa TZ Rovinja - Feel the breeze of Rovinj, uz pratnju lokalnog vodiča Damira Mateisa, razgledali su kulturno-povijesne znamenitosti našega grada i otkrili skrivene tajne nekadašnjeg otoka koji je bio vezan mostem i opasan zidinama.
Posjetili su i kušaonicu Agrorovinj koja se nalazi u prostorima nekadašnje rovinjske pekare iz početka prošlog stoljeća gdje im je domaćin Enrico Cernecca održao predavanje o čuvenim rovinjskim vinima, lokalnim maslinovim uljima te tajnama pripreme istarske supe. Poseban dojam na učenike ostavio je zvuk rovinjskih bitinada koje su nas dočekale u ulici Casale u izvedbi rovinjskih bitinadura kulturno umjetničke udruge Giusto Curto.

© 2020 SSEK. All Rights Reserved. Designed By LCSTUDIO

Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. COOKIES) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti, analize korištenja naše web stranice, radi pružanja prilagođenog sadržaja i oglasa, te kako bi Vam pružili sadržaj trećih strana s kojima imamo odnos. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na korištenje kolačića. Sve o korištenju i reguliranju kolačića možete pronaći na poveznici.