STRUKOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA ROVINJ - SCUOLA DI FORMAZIONE PROFESSIONALE EUGEN KUMIČIĆ ROVIGNO

Srijeda, 24 Veljača 2021 09:31

Danas je Dan prevencije vršnjačkog nasilja - Dan ružičastih majica

Napisao/la
Danas je Dan prevencije vršnjačkog nasilja - Dan ružičastih majica.
Ovaj običaj nastao je 2007. godine u Kanadi kada je dječak u znak podrške majci oboljeloj od karcinoma dojke došao u školu obučen u ružičastu majicu zbog čega je doživio izrugivanje i verbalno nasilje. Kolege iz njegovog razreda počeli su sljedećih dana dolaziti u školu identično obučeni kako bi mu iskazali potporu te ukazali na problem vršnjačkog nasilja u školama.
U našoj smo školi, ove godine, Dan obilježili prvim fotografskim natječajem za naše učenike. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je: „Budi veći od nasilja, poveži se s prirodom". S veseljem objavljujemo fotografije nagrađenih učenika.
Hvala svim učenicima koji su sudjelovali u natječaju, kao i našim slastičarkama i ostalim razrednim odjeljenjima koji su obilježili ovaj poseban dan:-)
© 2020 SSEK. All Rights Reserved. Designed By LCSTUDIO

Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. COOKIES) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti, analize korištenja naše web stranice, radi pružanja prilagođenog sadržaja i oglasa, te kako bi Vam pružili sadržaj trećih strana s kojima imamo odnos. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na korištenje kolačića. Sve o korištenju i reguliranju kolačića možete pronaći na poveznici.