STRUKOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA ROVINJ - SCUOLA DI FORMAZIONE PROFESSIONALE EUGEN KUMIČIĆ ROVIGNO

Emil Nimčević

Emil Nimčević

Ponedjeljak, 06 Ožujak 2023 09:26

Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Učenici 3.c razreda sudjelovali su na gradskoj razini Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa gdje su pokazali svoje znanje o Pokretu Crvenog križa, ljudskim pravima i pravima djeteta te praktičnoj primjeni prve pomoći i osvojili prvo mjesto. Čestitamo im i želimo puno uspjeha na daljnjim razinama natjecanja!

Srijeda, 15 Veljača 2023 09:17

Suradnja s tvrtkom Darna Rovinj

Zahvaljujući rovinjskoj tvrtki DARNA-Liquor Factory of Rovinj, te nesebičnosti vlasnice gđe. Katerine Latinović, danas su naši učenici imali priliku učiti kako spremiti dobar cocktail uz pomoć proizvoda ove jedine rovinjske tvornice alkoholnih pića.

Uranjajući najprije u povijest tvrke, koja uskoro slavi svoje stogodišnje postojanje, o čemu nas je danas pobliže upoznala i sama vlasnica Katerina, u nastavku je barmen Leon Dobreva pokazao tajne pripreme maštovitih i ukusnih cocktaila.

Početak je ovo još jedne uspješne suradnje, čime će naši učenici i u budućnosti imati priliku učiti o ovim tradicijskim rovinjskim proizvodima i time dalje zagovarati potrebu korištenja vlastitih lokalnih proizvoda, njihovu promociju, održivost i vrijednost samih proizvoda:-)

Srijeda, 15 Ožujak 2023 09:04

Sjajni nastupi naših učenika

Veliki uspjeh naših učenika i mentora na Međužupanijskom natjecanju ugostiteljskih zanimanja WorldSkills Croatia 2023 u Poreču. TUŠ Anton Štifanić Poreč bio je 14.-15.03.2023. domaćin natjecanju učenika Worldskills 2023. u disciplinama kuharstvo, ugostiteljsko posluživanje i slastičarstvo. Natjecalo se 25 natjecatelja iz Istarske, Primorsko-goranske, Zadarske i Šibensko-kninske županije u pratnji svojih mentora.

Najbolje 1. mjesto u disciplini slastičarstvo ostvarila je učenica 3.d razreda., Ana Vitasović. Ana je tako izborila direktan nastup na Državnom natjecanju u svibnju u Zagrebu. Mentorica je učenici Siliva Cah, str. uč. slastičarstva.
2. mjesto osvojila je Petra Makar, učenica 4.c razreda u disciplini Ugostiteljsko posluživanje i vjerujemo izborila državno natjecanje. Mentorica je učenici Ivanka Kresina, str.uč. ugostiteljskog posluživanja.
U kuharstvu je nastupila Lučia Gašparini, učenica 3. c razreda i osvojila sjajno 3. mjesto. Mentor učenici bio je Tihomir Horvat, str. uč. kuharstva.
Čestitamo pobjednicima koji su se plasirali na Državno natjecanje i zahvaljujemo TUŠ Antona Štifanića Poreč na izvrsnoj organizaciji:-)

U sklopu projekta Practice in Best Tourism Destinations (BEST-TOUR) ravnatelj Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj - Rovigno Emil Nimčević, te nastavnice struke Ticijana Ikica Piutti i Sandra Živolić boravili su ukupno 5 dana kod partnera Formazione Cometa u Comu (Italija) na usavršavanju putem praćenja rada njihovih stručnih učitelja, voditelja i mentora.

Zahvaljujući projektu BEST-TOUR u sklopu ERASMUS+ (K1) projekta za 2020. godinu, za koji je škola osigurala od Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) ukupno 26.637,00 EUR, najprije je 10 učenika boravilo u mjesecu lipnju u mjestu Forli (Italija), te odrađivalo praktičnu nastavu i upoznali regiju Emiliu Romagnu, stekli znanja i vještine u pripremanju jela i slastica, te njihovu gastro ponudu, dok je fokus drugog dijela projekta bio na mobilnosti osoblja kojeg su proveli ravnatelj i nastavnici struke prošloga tjedna.
 
Kroz praćenje rada u Formazione Cometa, osoblje škole posjetilo je laboratorij društvenih inovacija za obrazovanje i rad, školu Oliver Twist, upoznalo inovativni pristup učenja u stvarnom okruženju restorana škole, posjetilo školu Contarda degli Artigiani, te bistro Anagramma u kojem rade učenici s teškoćama u razvoju. Na kraju su svog posjeta imali priliku upoznati se i vidjeti visoku školu za turizam i ugostiteljstvo IATH-Interantional Academy of Tourism and Hospitality.?
 
Utorak, 25 Listopad 2022 10:52

Project "TIME"

The project "TIME (technology, innovation, motivation and ecology) is another project within the Erasmus + program implemented by our school. Project activities include professional training of teachers, so from October 18 to 22, 2022, director Emil Nimčević and colleagues Ticijana Ikica Piutti, Sladana Jančić, Ivana Burić and Tihomir Horvat visited the Kärntner Tourismusschule school in Villach / KTS Villach. With this project, we want to improve the key competencies of teachers, and apply the acquired knowledge that follows the principles of sustainable development into practice and incorporate them into the school curriculum.

The school we visited left us breathless. The hospitality of the hosts, the openness to cooperation, the professionalism of colleagues from the school, is simply beyond all expectations. Many thanks to the headmaster Dr. Gerfried PIRKER, and Prof. Mag. Sonja SCHUSTERITSCH, as well as other school employees who accepted us wonderfully and selflessly shared their knowledge and experiences.
Thank you.
 
Projekt „TIME (technology, innovation, motivation and ecology) još je jedan projekt u okviru programa Erasmus + kojeg provodi naša škola. Projektne aktivnosti uključuju stručno usavršavanje nastavnika, pa su od 18. do 22. listopada 2022., ravnatelj Emil Nimčević, te kolege Ticijana Ikica Piutti, Sladana Jančić, Ivana Burić i Tihomir Horvat putem promatranja rada kolega/job shadowinga, posjetili školu Kärntner Tourismusschule u Villachu / KTS. Ovim projektom želimo unaprijediti ključne kompetencije nastavnika, te stečena znanja koje prate načela održivog razvoja primijeniti u praksu i uklopiti ih u Školski kurikulum.
Škola koju smo posjetili ostavila nas je bez daha. Gostoljubivost domaćina, otvorenost za suradnju, profesionalanost kolega iz škole, jednostavno je iznad svih očekivanja. Veliko hvala ravnatelju Dr. Gerfried PIRKER, te Prof. Mag. Sonja SCHUSTERITSCH, kao i ostalim djelatnicima škole koji su nas prekrasno prihvatili i nesebično podijelili svoja znanja i iskustva.
Hvala Vam

U nedjelju, 12. lipnja, deset učenika i profesorice Strukovne škole Eugena Kumičića, Ivana Burić i Ticijana Ikica Piutti, krenulo je na put u mjesto Forli (Italija) u sklopu projekta „Practice in Best Tourism Destinations“ - BEST TOUR.

Prvi je to dio projekta, odnosno aktivnosti koji uključuje stručnu praksu za 10 učenika naše škole u Italiji, u mjestu Forli kod partnera UNISER soc. coop. te stručno usavršavanje nastavnika kod partnera Formazione Cometa u Comu. za što je školi od strane Agencije za mobilnost i programe EU odobren iznos ukupne vrijednosti 26.637,00 EUR.

Učenici i njihovi profesori, boravit će kod partnera do 26. lipnja gdje će stjecati vještine vezane uz pripremu tradicionalnih talijanskih jela i slastica, upoznati se s kulturom stola u Italiji, načinom posluživanja i sljubljivanja hrane i vina u gastronomskom doživljaju.

 

Omogućiti će se učenicima, koji se obrazuju za zanimanja turističko hotelijerski komercijalist stručnu praksu u stvarnom okruženju, jer je premalo prakse predviđeno za recepcijsko poslovanje, a recepcija je točka gdje se izražavaju i ispunjavaju svi zahtjevi, te je potrebna visoka razina profesionalnosti, kao i upoznavanje s IT sustavom koji upotrebljavaju u određenim hotelima prilikom bookinga, evidentiranje dodatnih zahtjeva i posebnih usluga gostiju visoke platežne moći. 

Učenici će razviti samopouzdanje u struci kroz usporedivost kompetencija u Italiji i Hrvatskoj. Povećati svijest o mogućnostima europskog prostora u kojima svi imamo jednake šanse, te kao prostora u kojima se cijene stručna znanja, kulturna ponašanje i tolerantnost.IMG_5646.JPG

Time će učenici povećati svijest o potrebi cjeloživotnog učenja kroz razne oblike školovanja.

„Cilj projekta usko je povezan s razvojem naše škole kao sastavnog dijela Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu Istre, a to je da naša škola postane mjesto izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u kojemu se, uz osnovnu djelatnost strukovnog obrazovanja, koja obuhvaća i provedbu učenja temeljenog na radu, obavlja i osposobljavanje, te usavršavanje i druge djelatnosti koje pridonose poboljšanju kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i njegove prilagodbe potrebama gospodarstva i tržišta rada“ rekao nam je ravnatelj Emil Nimčević.

U utorak, 27. rujna 2022. u organizaciji Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula kao nositelja projekta KLIK i Županijske gospodarske komore Pula u Velikoj dvorani Doma kulture u Rovinju održana je konferenciju Zeleni okvir za plavi Jadran. Cilj konferencije bio je ukazati na usku povezanost turizma i poduzetničkih projekata vezanih uz more i vodu te zaštita mora i okoliša i obveza njihove održivosti.

Konferenciju su pratili učenici 3.C i konobari 1.D razreda u pratnji nastavnica Tanje Ranić Rovis i Marije Orbanić:-)

U školskom restoranu Strukovne škole 'Eugena Kumičića' u Rovinju danas je izvršena primopredaja vrijedne profesionalne opreme, kao donacija Udruženja obrtnika Rovinj.

Riječ je o dvije profesionalne planetarne miješalice Plutone, profesionalnoj mikrovalnoj pećnici Minneapolis, breneru i softcookeru - Wi - food, što će uvelike poboljšati uvjete rada svih ugostiteljskih zanimanja u praktičnom dijelu nastave ove rovinjske škole.

"Donacija je rezultat ugovora s Udruženjem obrtnika Rovinj zahvaljujući kojoj smo dobili priliku raditi na novim aparatima koji će našim učenicima i profesorima zasigurno dobro doći radi još boljeg i kvalitetnijeg provođenja praktične nastave, a osim toga ovo nije prvi put da je nam je pomoglo naše rovinjsko Udruženje obrtnika, objasnio je ravnatelj Emil Nimčević.

Ovu donaciju ne smatramo troškom već ulogom u našu budućnost, odnosno investicijom u mlade i u njihovo obrazovanje čime si ujedno osiguravamo kadar.

Ova današnja donacija namijenjena je u ugostiteljskom dijelu škole, a u dogovoru s ravnateljem Nimčevićem pripremamo donacije i za ostala zanimanja za koja se u ovoj školi školuju učenici, potvrdio je predsjednik Udruženja obrtnika Rovinj, Gordan Trojanović.

Petak, 16 Rujan 2022 14:24

Dan grada Rovinja - Rovigno

Jučer smo u sklopu Dana grada Rovinja-Rovigno i blagdana Sv. Eufemije, zajedno s Pučkim otvorenim učilištem Grada Rovinja-Rovigno, na trgu Valdibora, organizirali i prezentirali degustaciju soka i kolača od nara. “Simbol grada Rovinja-Rovigno-pomogranaio, nar” prezentirale su učenice 2.d razreda, slastičarke Marija Vrbica, Marijana Horvat, te učenice 3.c razreda zanimanja turističko-hotelijerski komercijalist, Natali Rudan i Lučija Gašparini.

Uz njih u pratnji bila je Sandra Živolić, str. učit.
Ponedjeljak, 12 Rujan 2022 14:18

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

I ove smo godine 12. rujna 2022. obilježili HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN. Na gradskom bazenu Delfin, učenici naših osnovnih i srednjih škola Grada Rovinja-Rovigno, natjecali su se u plivanju slobodnim stilom (Australiana), te vaterpolo revijalnim utakmicama! HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN je upriličio i dolazak našeg proslavljenog vaterpolista Gorana Volarevića:-) Zahvaljujemo se svim učenicima i kolegama koji su sudjelovali na obilježavanju HOD-a.

Stranica 1 od 11
© 2020 SSEK. All Rights Reserved. Designed By LCSTUDIO

Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. COOKIES) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti, analize korištenja naše web stranice, radi pružanja prilagođenog sadržaja i oglasa, te kako bi Vam pružili sadržaj trećih strana s kojima imamo odnos. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na korištenje kolačića. Sve o korištenju i reguliranju kolačića možete pronaći na poveznici.