STRUKOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA ROVINJ - SCUOLA DI FORMAZIONE PROFESSIONALE EUGEN KUMIČIĆ ROVIGNO

Emil Nimčević

Emil Nimčević

Utorak, 06 Veljača 2024 13:42

Novo radno vrijeme knjižnice

Drage učenice i učenici, 

od ovog polugodišta radno vrijeme knjižnice je sljedeće:

Ponedjeljak (svaki drugi) 08-14 sati 

Utorak 08-14 sati

Četvrtak 08-14 sati

Online katalog

Betina Boban, mag. cult. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Petak, 05 Siječanj 2024 11:42

Novi raspored sati

Dragi učenici i roditelji,

od ponedjeljka 8. siječnja 2024. godine, krećemo na nastavu po novom rasporedu sati, kojeg možete naći u privitku.

Lijepi pozdrav.

https://strukovnarovinj.edupage.org/timetable/

Petak, 03 Studeni 2023 12:48

Novi raspored sati

Dragi učenici i roditelji, 

od 06.11.2023. novi je raspored sati.

Raspored možete preuzeti na sljedećem linku

https://strukovnarovinj.edupage.org/timetable/

Petak, 26 Svi 2023 09:40

Dan škole

Svake godine obilježavamo Dan škole na posljednji dan nastave maturanata. Tako su 26. svibnja 2023. završni razredi sa svojim razrednicima Natašom Despinić, Ivankom Kresina, Cinziom Banko, te profesorom Matom Kukuruzovićem otišli na već tradicionalan izlet brodom do otoka Sv. Ivan.

1. c i 1. d razredi posjetili su tvrtke Caffe Monte, Klara Marić i Stanciju Špin s razrednicima Tihomirom Horvatom i Ticijanom Ikicom-Piutti te nastavnicima Sandrom Živolić, Matejom Skertom i Silviom Cah. Učenici su se upoznali s načinom proizvodnje i poslovanja tih firmi u sklopu redovne nastave.
2. c i 2. d razredi zajedno s razrednicama Petrom Mates i Ivanom Glavan te profesoricama Marijom Orbanić, Sarom Ursić Budim i Ivanom Sinčić pješačili su šumom Kontija i upoznali je uz stručno vodstvo djelatnica Nature Histrice. Nakon tematske šetnje i razgleda Znanstveno edukativnog centra Kontija učenici su se uputili do Lumbardove (piratske) špilje gdje su se neki rashladili kupanjem u Limskom zaljevu, a neki hladnim pićem u Piratovom baru. Bio je to ispunjen dan proveden u veselom raspoloženju uz mnogo pješačenja prirodom (9 km).
1. b i 2. b su posjetili kamenolom Fantazija, u pratnji nastavnika Đanija Bošca, Elvisa Maretića i Dubravke Crismanich. Kamenolom predstavlja jedinstven primjer sedimentologije vapnenca i jedan od najinteresantnijih u svijetu. Geološki je spomenik prirode od 1987. godine. Njegova je površina 4,05 ha i pravi je prirodni fenomen. Stijene iz ovog kamenoloma služe za znanstveno objašnjenje postanka sličnih stijena u svijetu.
3. c razred posjetio je Turističku zajednicu Rovinj povodom 70. obljetnice njenog osnutka, Ekomuzej Batana, upisan u UNESCO-ov Registar najboljih praksi očuvanja nematerijalne kulturne baštine svijeta, i crkvu Sv. Eufemije u pratnji Bernarda Jurjevića, razrednice Ivane Burić i profesoricama Mirjanom Đikić i Slađanom Jančić.
Četvrtak, 25 Svi 2023 08:47

Projekt “Natura 2000”

Projekt “Natura 2000”

U sklopu EU projekta „Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni STEM“ Morski obrazovni centar Pula (MOC Pula) u ponedjeljak 22. svibnja 2023. godine u vremenu od 13,00-14,30 sati na malom molu u Rovinju održao je radionice na temu, važnost „NATURA 2000“ područja. Radionicama su nazočili učenici 2.C, 2.D i pet učenica 1.C razreda.Radionice su imale za cilj proširiti znanje i podići svijest učenika o NATURA 2000 staništima, te o potrebi njihova očuvanja i pravilnog gospodarenja.Učenicima je prikazana bioraznolikost područja NATURA 2000 - Zapadna Istra, kao važnog staništa za mrijest i rast morskih organizama i njen značaj za lokalnu zajednicu.
Teme radionica bile su:
1. Određivanje fizikalno-kemijskih parametara morske vode
2. Morski mikrosvijet
3. Beskralješnjaci dna
4. Ribe i riblja mlađ
5. Podvodni dron

Na glavnom rovinjskom trgu predstavili smo naš projekt “0 – waste raising awareness kit”. Projekt na kojemu su radili učenici i profesori naše škole zajedno s TUŠ Anton Štifanić iz Poreča.

Projekt je odobrilo Ministarstvo sporta i turizma temeljem javnog poziva srednjim strukovnim i umjetničkim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja kroz izradu projekta za turizam za 2022. godinu.
Cilj “0 – waste raising awareness kit” projekta bio je ukazati na problem onečišćenja okoliša, odnosno mora, a za tu su priliku dvije su partnerske škole odlučile izraditi komplet u kojemu se nalaze platnena vrećica s morskim motivima, višekratna boca izrađena od recikliranog materijala te interaktivna slikovnica koju su izradila djeca iz OŠ “Finida”, a bavi se navedenom problematikom.
Izrađeno je 800 kompleta, a na prezentaciji su projekta, paketi podijeljeni prolaznicima, ali i učenicima trećih i četvrtih razreda s područja Rovinja-Rovigno, a dio će biti podijeljen učenicima s područja Poreča-Parenzo.
Također, u sklopu “0 -waste raising awareness kit” projekta učenici prošli edukaciju o zaštiti okoliša koju su održali Sandro Dujmović iz Nature Histrice i Daniela Marić Pfannkuchen iz Instituta “Ruđer Bošković”, Centra za istraživanje mora.
Partneri su na ovome projektu Grad Rovinj - Città di Rovigno, kao i Turistička zajednica Grada Rovinja, a učenike i učenice kroz izradu su vodili Tanja Ranić Rovis iz rovinjske škole te Ljiljana Badrov iz porečke škole.
U sklopu projekta Školi je odobreno 75.850,00 kuna.
Petak, 12 Svi 2023 08:26

Bravo Ana, Matea, Petra i Ivan:-)

Bravo Ana, Matea, Petra i Ivan:-)

Vraćamo se s Državnog natjecanja i donosimo dvije bronce! Ponosni smo na vas:-)
3. mjesto u Državi u disciplini slastičarstva ostvarila je učenica 3.d razreda., Ana Vitasović. Mentorica učenici je Siliva Cah, str. uč. slastičarstva.
3. mjesto osvojila je i Petra Makar, učenica 4.c razreda u disciplini Ugostiteljsko posluživanje. Mentorica učenici je Ivanka Kresina, str.uč. ugostiteljskog posluživanja.
U disciplini Poslovanje recepcije hotela, 11. mjesto osvojila je Matea Pavletić, učenica 4.c razreda pod vodstvom mentorice Cinzie Banko.
Učenik 4.c razreda, Ivan Gržević u disciplini Turistička destinacija, pod mentorstvom profesorice Slađane Jančić zauzeo je 12. mjesto.
Mentorica za engleski jezik, Ivanu i Matei, bila je profesorica Matea Barbieri.
 Još jednom želimo ponoviti da smo od ukupno 5 disciplina u sektoru ugostiteljstva i turizma s našim učenicima u 4 discipline izborili Državno natjecanje:-)
Čestitamo našim učenicima koji su nas predstavljali na Državnom natjecanju, kao i njihovim mentorima na izvrsnoj pripremi za samo natjecanje:-)
Srijeda, 10 Svi 2023 08:05

Erasmus+ projekt Make it green

Nastavljamo s provedbom Erasmus+ projekta Make it green:-)

Naši se učenici trenutno nalaze u Mariboru na mobilnosti, uče o cirkularnoj ekonomiji, a tema radionica u ovoj prvoj fazi projekta jest otpad kao poslovni poklon.

Uskoro donosimo rezultate njihovoga rada!

Hvala našim partnerima Ugostiteljsko-turističkoj školi Beograd i partneru/domaćinu Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor

Utorak, 09 Svi 2023 17:57

Grafički tehničar - novo zanimanje

Uspjeli smo:-)

Nakon više od dvije godine upornog rada na novom zanimanju, konačno, Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je našoj školi novo zanimanje!
Grafički tehničar bit će novo razredno odijeljenje u našoj školi!
U suradnji s brojnim poslodavcima, pružit ćemo mogućnost, jedini u Istri za novim zanimanjem:-)
Ponedjeljak, 08 Svi 2023 17:47

2. FESTIVAL STRUKOVNIH ZANIMANJA

Predstavili smo školu na 2. FESTIVAL STRUKOVNIH ZANIMANJA:-)))

Veliki Bravo za naše vrijedne učenike i nastavnike koji su sjajno prikazali naša zanimanja:-)
Stranica 1 od 12
© 2020 SSEK. All Rights Reserved. Designed By LCSTUDIO

Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. COOKIES) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti, analize korištenja naše web stranice, radi pružanja prilagođenog sadržaja i oglasa, te kako bi Vam pružili sadržaj trećih strana s kojima imamo odnos. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na korištenje kolačića. Sve o korištenju i reguliranju kolačića možete pronaći na poveznici.