STRUKOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA ROVINJ - SCUOLA DI FORMAZIONE PROFESSIONALE EUGEN KUMIČIĆ ROVIGNO

Petak, 03 Rujan 2021 11:44

Početak školske godine 2021./2022.

Napisao/la

Dragi učenici i roditelji/skrbnici,

početak je školske godine 2021./2022. Zbog vremena u kojem se svi nalazimo i ova će godina započeti u specifičnim okolnostima. Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj-Rovigno priprema sve uvjete unutar ustanove kako bi preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo bile zadovoljene i kako bi se unutar Škole naši učenici i djelatnici osjećali sigurno.

Naša će škola raditi po modelu propisanom od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno Modelu – A u jednoj smjeni.

Prvi dan nastave započinje u ponedjeljak, 6. rujna 2021. Učenici i djelatnici imaju obvezu nositi zaštitne maske za lice pri ulasku i tijekom boravka u Školi, kako je preporučeno od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

Učenici koriste svoje zaštitne maske.

Prvi dan organiziran je na način da učenici dolaze u školu prema sljedećem rasporedu sati i ulaze u školu prema unaprijed određenom ulazu, te s razrednicima odlaze u učionice/kabinete:

GLAVNI ULAZ

08:00 - 1. B – (automehat., elektrom., vodoinst.) učionica 35 (međukat 1/2)

08:00 - 1. D - (konobar, kuhar, slastičar) učionica 29 (1. kat)

08:00 - 1. C – (turističko-hotelijerski komercijalist) učionica 39 (2. kat)

GLAVNI ULAZ

08:15 - 2. B - učionica 30 (1. kat)

08:15 - 2. D - učionica 37 (2. kat)

08:15 - 2. C - učionica 38 (2. kat)

SPOREDNI ULAZ (ULAZ KOD SLASTIČARNICE)

08:25 - 3. B - učionica 33 (1. kat)

08:25 - 3. D - učionica 34 (međukat 1/2)

08:25 - 3. C - učionica 32 (1. kat)

SPOREDNI ULAZ (ULAZ KOD SLASTIČARNICE)

08:35 - 4. C - učionica 40 (2. kat)

Prva dva nastavna sata (0. i 1.) svi učenici imaju sat razrednog odjela (SRO), nakon čega od 2. nastavnog sata nadalje nastava ide prema rasporedu pojedinog razrednog odjela.

Raspored sati možete preuzeti na sljedećem linku:  https://strukovnarovinj.edupage.org/timetable/

PREPORUKE

 • Obavezno nošenje maske za lice prilikom ulaska i boravka u Školi
 • U školu se ulazi na:

→ glavni ulaz (učenici prvih i drugih razreda)

→ sporedni ulaz (učenici trećih i četvrtog razreda)

 • Ulazi (glavni i sporedni) jasno označeni i vidljivi za učenike
 • Nastava će biti organizirana u dvosatima i trosatima (kako bi se smanjila velika fluktuacija nastavnika unutar razreda)
 • Svaki razredni odjel nastavu prati u jednoj učionici
 • Jednosmjerno kretanje unutar škole: izbjegavanje zadržavanja na hodnicima
 • Korištenje sportske dvorane i svlačionica: preporučuje se učenicima doći u sportskoj opremi u školu na dan kada imaju TZK
 • Korištenje sanitarnih prostorija: maksimalan broj učenika bit će označen na vratima kao i mjesto na kojem će učenici čekati u redu poštujući pravila socijalnog distanciranja
 • Prilikom ulaska u učionicu, obveza je učenika dezinficirati ruke i što češće ih prati
 • Pravila ponašanja unutar učionice: osigurati potreban razmak između učenika, obvezno je nošenje maski za lice. Učenicima se ne preporuča dijeljenje osobnih stvari i pribora, te poželjno je što manje dodirivanje zajedničkih površina
 • Učenici sjede jedni iza drugih i jedni do drugih, no nikako ne nasuprot – poštujući pravila socijalnog distanciranja
 • Učenicima se preporuča nositi svoju hranu i piće od kuće; ne dijeliti osobne stvari s drugim učenicima; izbjegavati dodirivanje zajedničkih površina u učionici; obvezno nošenje maski (ukoliko postoje respiratorni problemi kod učenika – masku može nakratko skloniti); obvezan ulazak i izlazak u /iz škole na glavni/sporedni ulaz; što češće prati ruke, obvezno dezinficiranje pri ulasku u učionicu; ne zadržavati se u hodnicima (jedan smjer kretanja unutar škole); učenici su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu svaki dan prije dolaska u Školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju doći na nastavu, već se javljaju razrednicima i izabranom liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Kod sumnje na povišenu tjelesnu temperaturu te kod pojave akutnih simptoma zarazne bolesti (npr. kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, proljev, povraćanje) neophodno je učeniku u školi izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako učenici razviju simptome COVID-19 tijekom boravka u ustanovi, predmetni nastavnik odmah obavještava razrednika koji poziva roditelja/staratelja, te u najkraćem roku moraju doći po dijete u Školu.

Svim učenicima i djelatnicima želim sretan početak nove školske godine!

Ravnatelj

Emil Nimčević, prof.

© 2020 SSEK. All Rights Reserved. Designed By LCSTUDIO

Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. COOKIES) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti, analize korištenja naše web stranice, radi pružanja prilagođenog sadržaja i oglasa, te kako bi Vam pružili sadržaj trećih strana s kojima imamo odnos. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na korištenje kolačića. Sve o korištenju i reguliranju kolačića možete pronaći na poveznici.