STRUKOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA ROVINJ - SCUOLA DI FORMAZIONE PROFESSIONALE EUGEN KUMIČIĆ ROVIGNO

Petak, 01 Listopad 2021 13:31

Posjet Glavani parku - KLIK Pula

Napisao/la

Učenici Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj i Škole za turizam, ugostiteljstvo i turizam Pula na terenskoj nastavi a u sklopu projekta KLIK Pula, posjetili su 24.rujna 2021. u pratnji nastavnika adrenalinski park pod nazivom Glavani park.

Cilj je približiti učenicima ovaj posebni oblik turističkog proizvoda koji pobuđuje sve više zanimanja što dokazuje rastuća potražnja za ovakvim i sličnim avanturističkim sadržajima.
Vlasnici Nigel Simpson i Nevenko Bulić upoznali su učenike sa svojim poduzetničkim pothvatom od same ideje do realizacije. Prikazan je stvarni primjer školske teorije kako se slučajna zamisao može pretočiti u uspješan posao. Radovi su bili zahtjevni koristeći princip „svojih ruku djelo“, pripreme sveobuhvatne zadovoljavajući EN standarde i međunarodne kodove za adrenalinske parkove. Trud se isplatio te su zadovoljni postignutim. U netaknutom dijelu prirode daleko od gradske vreve a nadomak Barbanu, poklonici adrenalina a i oni s nešto manje adrenalinskog naboja, za sve dobne skupine, mogu pronaći svoj opuštajući kutak.
Nakon zanimljivog predavanja na engleskom jeziku, materinjem jeziku jednog od vlasnika, učenici su mogli postavljati pitanja a zatim i iskusiti doživljaj adrenalinskog sadržaja koji park nudi. Ovakav oblik demonstracije rada za učenike turističkih usmjerenja bitno će unaprijediti kvalitetu nastave, potaknuti motivaciju kroz buduća zanimanja u doprinosu turističke ponude naše regije i zemlje, kao i svjesnosti o važnosti ulaganja u dodatnu vrijednost turizmu.
© 2020 SSEK. All Rights Reserved. Designed By LCSTUDIO

Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. COOKIES) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti, analize korištenja naše web stranice, radi pružanja prilagođenog sadržaja i oglasa, te kako bi Vam pružili sadržaj trećih strana s kojima imamo odnos. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na korištenje kolačića. Sve o korištenju i reguliranju kolačića možete pronaći na poveznici.