STRUKOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA ROVINJ - SCUOLA DI FORMAZIONE PROFESSIONALE EUGEN KUMIČIĆ ROVIGNO

Utorak, 25 Listopad 2022 08:00

Projekt s Fakultetom prirodnih znanosti

Napisao/la

18. i 19. 10. 2022. 30 učenika u pratnji prof. Marije Orbanić i uz stručno vodstvo dr.sc. Paola Paliage s Fakulteta prirodnih znanosti Pula sudjelovalo je u projektu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva - Fondazione per la promozione del partenariato e dello sviluppo della società civile „Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni STEM – STEM udruga za popularni STEM“, koji se provodi u partnerstvu sa Fakultetom prirodnih znanosti, Gradom Pula - Pola, Matematičkim društvom "Istra", Društvom robotičara Istre, Zajednicom tehničke kulture, Istarskom razvojnom agencijom - IDA d.o.o. te Morskim obrazovnim centrom Pula.

U prvoj fazi projekta učenici su sudjelovali na vođenoj turi s brodicom kako bi se na "licu mjesta" na moru osvijestili o važnosti očuvanja mora i morskih zajednica, o važnosti ekologije, odnosno ulozi znanosti u cjelokupnom procesu te kako bi ih se upoznali praktičnim metodama rada istraživanja mora.

© 2020 SSEK. All Rights Reserved. Designed By LCSTUDIO

Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. COOKIES) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti, analize korištenja naše web stranice, radi pružanja prilagođenog sadržaja i oglasa, te kako bi Vam pružili sadržaj trećih strana s kojima imamo odnos. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na korištenje kolačića. Sve o korištenju i reguliranju kolačića možete pronaći na poveznici.