STRUKOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA ROVINJ - SCUOLA DI FORMAZIONE PROFESSIONALE EUGEN KUMIČIĆ ROVIGNO

Nedjelja, 12 Lipanj 2022 10:31

Projekt „Practice in Best Tourism Destinations“ - BEST TOUR.

Napisao/la

U nedjelju, 12. lipnja, deset učenika i profesorice Strukovne škole Eugena Kumičića, Ivana Burić i Ticijana Ikica Piutti, krenulo je na put u mjesto Forli (Italija) u sklopu projekta „Practice in Best Tourism Destinations“ - BEST TOUR.

Prvi je to dio projekta, odnosno aktivnosti koji uključuje stručnu praksu za 10 učenika naše škole u Italiji, u mjestu Forli kod partnera UNISER soc. coop. te stručno usavršavanje nastavnika kod partnera Formazione Cometa u Comu. za što je školi od strane Agencije za mobilnost i programe EU odobren iznos ukupne vrijednosti 26.637,00 EUR.

Učenici i njihovi profesori, boravit će kod partnera do 26. lipnja gdje će stjecati vještine vezane uz pripremu tradicionalnih talijanskih jela i slastica, upoznati se s kulturom stola u Italiji, načinom posluživanja i sljubljivanja hrane i vina u gastronomskom doživljaju.

 

Omogućiti će se učenicima, koji se obrazuju za zanimanja turističko hotelijerski komercijalist stručnu praksu u stvarnom okruženju, jer je premalo prakse predviđeno za recepcijsko poslovanje, a recepcija je točka gdje se izražavaju i ispunjavaju svi zahtjevi, te je potrebna visoka razina profesionalnosti, kao i upoznavanje s IT sustavom koji upotrebljavaju u određenim hotelima prilikom bookinga, evidentiranje dodatnih zahtjeva i posebnih usluga gostiju visoke platežne moći. 

Učenici će razviti samopouzdanje u struci kroz usporedivost kompetencija u Italiji i Hrvatskoj. Povećati svijest o mogućnostima europskog prostora u kojima svi imamo jednake šanse, te kao prostora u kojima se cijene stručna znanja, kulturna ponašanje i tolerantnost.IMG_5646.JPG

Time će učenici povećati svijest o potrebi cjeloživotnog učenja kroz razne oblike školovanja.

„Cilj projekta usko je povezan s razvojem naše škole kao sastavnog dijela Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu Istre, a to je da naša škola postane mjesto izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u kojemu se, uz osnovnu djelatnost strukovnog obrazovanja, koja obuhvaća i provedbu učenja temeljenog na radu, obavlja i osposobljavanje, te usavršavanje i druge djelatnosti koje pridonose poboljšanju kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i njegove prilagodbe potrebama gospodarstva i tržišta rada“ rekao nam je ravnatelj Emil Nimčević.

© 2020 SSEK. All Rights Reserved. Designed By LCSTUDIO

Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. COOKIES) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti, analize korištenja naše web stranice, radi pružanja prilagođenog sadržaja i oglasa, te kako bi Vam pružili sadržaj trećih strana s kojima imamo odnos. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na korištenje kolačića. Sve o korištenju i reguliranju kolačića možete pronaći na poveznici.