STRUKOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA ROVINJ - SCUOLA DI FORMAZIONE PROFESSIONALE EUGEN KUMIČIĆ ROVIGNO

Utorak, 20 Prosinac 2022 10:44

Projekt Practice in Best Tourism Destinations (BEST-TOUR) - posjet Comu (Italija)

Napisao/la

U sklopu projekta Practice in Best Tourism Destinations (BEST-TOUR) ravnatelj Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj - Rovigno Emil Nimčević, te nastavnice struke Ticijana Ikica Piutti i Sandra Živolić boravili su ukupno 5 dana kod partnera Formazione Cometa u Comu (Italija) na usavršavanju putem praćenja rada njihovih stručnih učitelja, voditelja i mentora.

Zahvaljujući projektu BEST-TOUR u sklopu ERASMUS+ (K1) projekta za 2020. godinu, za koji je škola osigurala od Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) ukupno 26.637,00 EUR, najprije je 10 učenika boravilo u mjesecu lipnju u mjestu Forli (Italija), te odrađivalo praktičnu nastavu i upoznali regiju Emiliu Romagnu, stekli znanja i vještine u pripremanju jela i slastica, te njihovu gastro ponudu, dok je fokus drugog dijela projekta bio na mobilnosti osoblja kojeg su proveli ravnatelj i nastavnici struke prošloga tjedna.
 
Kroz praćenje rada u Formazione Cometa, osoblje škole posjetilo je laboratorij društvenih inovacija za obrazovanje i rad, školu Oliver Twist, upoznalo inovativni pristup učenja u stvarnom okruženju restorana škole, posjetilo školu Contarda degli Artigiani, te bistro Anagramma u kojem rade učenici s teškoćama u razvoju. Na kraju su svog posjeta imali priliku upoznati se i vidjeti visoku školu za turizam i ugostiteljstvo IATH-Interantional Academy of Tourism and Hospitality.?
 
© 2020 SSEK. All Rights Reserved. Designed By LCSTUDIO

Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. COOKIES) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti, analize korištenja naše web stranice, radi pružanja prilagođenog sadržaja i oglasa, te kako bi Vam pružili sadržaj trećih strana s kojima imamo odnos. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na korištenje kolačića. Sve o korištenju i reguliranju kolačića možete pronaći na poveznici.